fbpx

MUMS – Mulighed for Mere Sjov

MUMS – Mulighed for Mere Sjov
I en travl hverdag med alt muligt om ørerne, kan det være udfordrende at finde tid og overskud til intimitet og sex. Det kan derfor være en god ide at planlægge at være sammen.

Mange har modstand på at planlægge den slags. Det skal jo ske impulsivt og når vi har lyst. Men nej. Den tid hvor forelskelsen og biologien hjalp til er ovre, og dét der bare sker af sig selv, er allerede sket.

Selvfølgelig kan liderligheden tage over en sjælden gang imellem, og en gang spontan sex kan udfolde sig. Men for de fleste sker det alt for sjældent.

Så overvej om planlagt sex alligevel ikke skulle være bedre end ingen sex.

Det behøver slet ikke at være sex der aftales. Jeg har set mange par, som har haft stor glæde af at have et fast ugentligt tidspunkt, som er prioriteret og sat af til intimitet.

Tiden kan bruges på lige det I har lyst til. En dejlig massage med en lækker olie, blive kildet og nusset på hele kroppen, tungekys, se hinanden i øjnene eller slikke flødeskum af partnerens krop, kunne være dejlige forslag. Måske bliver det ved dét, måske udvikler det sig og bliver til mere.

Det kalder jeg at skabe ”Mulighed for Mere”.

Hos ProSex kan I få støtte til at planlægge jeres muligheder for mere. Skal det være en eller flere gange om ugen, måneden eller hvor ofte? Hvad skal der ske? Kunne I lave en liste over ting som I har lyst til at lave sammen eller prøve? Se eventuelt Lystblomsten eller prøv et trafiklys-skema.

Det er ok at sige til og fra – helst med et modforslag

Hvis det skulle ske at den ene får lyst til sex og den anden ikke får, så er det selvfølgelig helt ok. I må aftale, at begge kærligt og respektfuldt accepterer og anerkender de lyster som I begge måtte have, og at det altid er ok at sige både til og fra.

Den med mindre eller manglende lyst, kan overveje om der er noget som han/hun faktisk vil være med på i stedet. Måske ønsker han sig penetrationssex, og det har hun ikke lyst til. Nu kan hun overveje, hvad hun så kan være med på i stedet for? Kunne det være at se på at han havde sex med sig selv? Kunne hun have det ok med at give en hjælpende hånd, give lidt lækre kys eller noget helt fjerde?

Dette kan gøre det lettere at sige ”nej tak” til noget den anden gerne vil, og den anden vil føle sig mere mødt og meget mindre afvist. Derved bliver det mindre ”farligt” og mere ”ok” at komme med sin lyst. For der er ikke noget værre end at føle sig afvist og forkert. Det vil ofte fjerne ethvert initiativ.

Opskriften lyder:

Ham: Har du lyst til X?

Hende: Nej tak skat, det orker jeg ikke, men jeg vil gerne Y.

Og så handler det om at fokusere på de muligheder der er og det han trods alt får, i stedet for at dvæle ved det han ikke får. (Kan selvfølgelig også være omvendt!)
Det handler om perspektiv og måden vi VÆLGER at se det på. 

God fornøjelse!

Michael Fray
Certificeret sexolog og parterapeut