fbpx

Sådan genopdager du begæret i et langvarigt forhold

Sådan genopdager du begæret i et langvarigt forhold

Efter mange års samliv er det let for par at lade deres lyst til hinanden falde fra hinanden. Livet kommer i vejen, børnene kommer til, og intimitet kan begynde at føles som en pligt. Hvis du er i et langvarigt forhold og begynder at føle, at gnisten er forsvundet, skal du ikke fortvivle! Der er masser af ting, I kan gøre for at genfinde jeres lyst til hinanden og holde flammen i live.

Her er nogle tips:

Tal om, hvad I har lyst til.

Det første skridt til at få det, du ønsker, er at bede om det. Tal med din partner om dine ønsker og behov. Hvis I arbejder på at opfylde hinandens behov, vil det bringe jer tættere sammen og være med til at genoplive lidenskaben i jeres forhold.

Skab tid til hinanden.

I langvarige forhold er det let at lade andre ting få forrang frem for kvalitetstid med din partner. Men hvis I ønsker at bevare en stærk forbindelse, skal I regelmæssigt tage jer tid til hinanden, selv om det kun er en time eller to om ugen. Sørg for, at I begge er enige om at planlægge denne tid, så det ikke bliver endnu en kilde til konflikt.

Vær til stede, når I er sammen.

Når I endelig kan finde tid til hinanden, skal I sørge for at være til stede og engagerede. Det betyder, at du skal lægge telefonen væk, ikke lade tankerne vandre rundt og virkelig lytte til og skabe kontakt med din partner. Kvalitetstid er kun kvalitetstid, hvis du rent faktisk er til stede i den

Bliv fysisk.

Fysisk berøring er vigtig i ethvert forhold, men det kan være særligt nyttigt for at genoplive lysten. Uanset om det er kram, sex eller bare at holde i hånden, frigiver fysisk berøring oxytocin – “kærlighedshormonet” – som kan hjælpe med at øge følelsen af nærhed og samhørighed. Så bliv fysisk med din partner, og se, hvor tingene fører hen derfra!

Vær kreativ.

En af de bedste måder at holde tingene friske på i et langvarigt forhold er ved at være kreativ – både i og uden for soveværelset! Prøv nye ting sammen, uanset om det er at lave en ny ret, tage en ny hobby op eller prøve noget nyt seksuelt. Hvis I holder tingene spændende, vil det være med til at bevare jeres interesse for hinanden i mange år fremover

Her er fem ting I kan prøve:

  1. Lav en ny ret sammen.
  2. Tag en ny hobby op.
  3. Prøv noget nyt seksuelt.
  4. Tag på en romantisk weekendtur.
  5. Planlæg en sjov sexet aften derhjemme sammen.

Konklusion

Hvis du har følt, at passionen er forsvundet fra dit langvarige forhold, skal du ikke opgive håbet! Der er masser af ting, du kan gøre for at genopdage lysten og holde flammen i live. Ved at tale om, hvad I ønsker, ved at tage jer tid til hinanden, ved at være til stede, når I er sammen, ved at være fysiske og ved at være kreative, kan I genoplive lidenskaben i jeres forhold og holde kærligheden brændende i mange år fremover