fbpx

5 effektive tips til at stoppe med at jagte orgasme.

5 effektive tips til at stoppe med at jagte orgasme.

Vi har alle været der. Du er i øjeblikket, tingene er ved at varme op, og så … sker det ikke. Du fik ikke orgasme. Måske kom du ikke engang tæt på. Nu står du tilbage med en følelse af frustration, skuffelse og som om der må være noget galt med dig. Uanset om det skyldes præstationsangst, stress eller bare gammelt uheld, så sker orgasmer nogle gange bare ikke. Men det betyder ikke, at det sjove behøver at stoppe.

Men her er sagen: Orgasme er ikke alt. Faktisk kan jagten på orgasmer faktisk tage væk fra glæden og intimiteten ved sex. Faktisk kan man hævde, at rejsen ofte er vigtigere end destinationen. Her er hvordan du kan stoppe med at jagte orgasmer og lære at nyde intimiteten i stedet.

Overvej at at deltage i væres workshop “Forny jeres lyst

Stort rød O og en kvinde der løber ved siden af.

1. Tal om det med din partner

Er du skuffet?

Der er stor sandsynlighed for, at din partner er lige så skuffet som dig over, at tingene ikke gik, som du havde håbet på. At tale åbent om det vil hjælpe jer begge til at forstå, hvad der gik galt, og finde ud af, hvordan I kan rette op på det til næste gang. Det vil også hjælpe med at opbygge tillid og kommunikation i jeres forhold, som begge er vigtige for et sundt sexliv.

Hvad ønsker du?

En af grundene til, at orgasmer er så undvigende, er, at vi ofte ikke kommunikerer med vores partnere om, hvad vi ønsker. Vær ikke bange for at være specifik og fortælle din partner præcis, hvad der får dig til at tænde. Jo mere de ved, jo bedre kan de tilfredsstille dig.

 

2. Tag det ikke personligt 

Mange faktorer

Husk, at det at du ikke kan få orgasme ikke er en refleksion over dig som person eller din partners evner. Der er mange faktorer, der kan påvirke, om nogen får orgasme eller ej, herunder medicin, stress, træthed og endda bare ikke at være i det rigtige humør eller mindset den dag. Det er ikke noget at skamme sig over, så prøv at slappe af og giv slip på enhver negativ tanke om det. 

Undgå skæld ud

Undgå for en hver pris, at gøre din partner forkert eller skælde ud over manglende orgasme eller en pludselig mistet rejsning. Det vil kun lægge ekstra pres på ham eller hende næste gang I skal være sammen – og bidrage til at det heller ikke sker der. Giv slip på tanker som “så tænder han / hun nok ikke på mig” eller “er jeg ikke sexet nok” osv. Det har nærmest aldrig noget med partneren at gøre. Det hele sker i personen selv.

Illustration af at man skal tale om ting med sin partner  

3. Tag dig god tid og brug dine sanser

En anden almindelig årsag til, at orgasmer er så svære at få, er, at vi som regel har for travlt med at få dem. Vi er så fokuserede på slutspillet, at vi glemmer at nyde rejsen. Sæt farten ned, nyd hver eneste berøring, og lad dig selv gå tabt i øjeblikket. Stol på os, det vil være det hele værd i sidste ende.

Brug sanserne

En rigtig god måde at komme ud af hovedet og ned i kroppen på, er ved at fokusere på at bruge dine sanser.

Fokus på sanserne, distraherer din hjerne og de måske negative tanker om at skulle præstere noget bestemt. Fokuser i stedet på relationen til din partner, og på at bruge alle dine sanser:

  • Følesansen – Hvordan mærkes din partner? Hvordan føles hans eller hendes hud mod dine hænder.
  • Lugtesansen – Hvordan dufter din partner?
  • Synssansen – Hvordan ser din partner ud lige nu. I ansigtet, på kroppen, hvordan ligger han / hun osv.
  • Smagssansen – Hvordan smager din partner? På munden, på halsen, på brystet, på armene, på maven osv.
  • Høresansen – Hvordan lyder din partner? Er der lyde af vellyst, små klynk eller andet du kan høre?

 

4. Giv slip på dine forventninger

En af de største fjender af intimitet er forventninger. Når vi forventer, at vores partner skal opføre sig på en bestemt måde eller opfylde bestemte standarder, sætter vi os selv op til skuffelse. Så giv slip på dine forudfattede forestillinger om, hvordan sex “bør” være, og nyd blot hinandens selskab og intimiteten – orgasme eller ej.

 

5. fokuser på at nyde rejsen og ikke kun destinationen 

En af de bedste ting ved sex er, at det ikke behøver at have et mål – du kan bare nyde det for dets egen skyld uden at lægge pres på dig selv eller din partner for at “præstere” I stedet for at fokusere på orgasmen kan du fokusere på alle de andre behagelige fornemmelser, du oplever: følelsen af din partners hud, deres duft, lyden af deres åndedræt … lad dig selv gå tabt i øjeblikket og nyd hvert sekund!

 

Konklusion

I sidste ende bør det ikke være afgørende for en god seksuel oplevelse, om du opnår orgasme eller ej – men jeg forstår, at det kan være nemt at blive fanget i den tankegang alligevel.

Så hvis du finder dig selv i at jagte orgasmer uden held (og med frustration), så prøv i stedet disse tips for at fokusere på at nyde relationen til din partner og intimiteten, for dens egen skyld.

Forhåbentlig vil disse tips hjælpe dig med at slappe af, nyde dig selv og din partner og måske endda få et par (orgasmefrie) intime møder undervejs!

Dit sexliv vil takke dig!

 

Michael Fray
Certificeret Sexolog & Parterapeut

 

Billetter til ProSex-arrangementer og “Forny jeres lyst” kan købes her: ProSex på Billetto