fbpx

Udforskning Fetiches: Hvad de er, og hvordan man taler om dem

Udforskning Fetiches: Hvad de er, og hvordan man taler om dem

Har du nogensinde spekuleret på, hvad det betyder at have en fetich? En fetich defineres som en intens seksuel interesse for en bestemt genstand, et bestemt materiale, en bestemt aktivitet eller en bestemt kropsdel. Mens mange mennesker er bekendt med begrebet feticher, ved de måske ikke meget om dem ud over stereotyperne. Sandheden er, at feticher findes i alle former og størrelser og kan være en sund og fornøjelig form for seksuel udfoldelse. Lad os undersøge, hvad det egentlig betyder at have en fetich, og hvordan du kan tale om dem med din partner.


Forståelse af feticher

Det er vigtigt at forstå, at feticher kan se forskellige ud for alle. En fetich er ikke nødvendigvis noget “underligt” eller “mærkeligt”. Det kan simpelthen være noget, der tænder dig mere end noget andet. Faktisk er nogle af de mest almindelige feticher faktisk ret almindelige! For eksempel er en fetich for fødder, en af de mest populære feticher der findes. Hvis du er til fødder, er der masser af hjemmesider dedikeret til denne form for fetichisme, hvilket viser, hvor normalt det er!

Jeg plejer at beskrive en fetich som benzin på bålet. Ja, du kan starte et bål uden benzin – men med går tændingen voldsomt meget hurtigere.

At tale om din fetich

Når det kommer til at tale om din fetich med din partner, er ærlig kommunikation nøglen! Det kan føles intimiderende i starten, men at være åben og ærlig om dine ønsker vil være med til at skabe et dybere niveau af intimitet mellem jer begge. Du bør også sørge for at respektere deres grænser – bare fordi nogen har en bestemt fetich betyder det ikke, at de ønsker at udleve den sammen med dig! Sørg for at etablere klare grænser, før du udforsker nogen kinks eller feticher sammen. Hvis du kan, så undersøg i dig selv hvad fetichen betyder for dig, hvor den måske stammer fra og om en i virkeligheden repræsenterer en længsel, en smerte eller noget du manglede tidligere i dit liv. Jo mere du selv forstår om din fetich, des mere kan du dele med din partner. (Og der er større chance for at din partner vil lege med..)

Udforskning af din fetich

Hvis I beslutter jer for at udforske jeres fetich sammen, skal I sørge for, at der altid gives samtykke, før I går i gang med nogen aktiviteter. Start med at diskutere, hvad hver person ønsker af oplevelsen, så alle føler sig trygge og respekteret under hele processen. Derfra kan I eksperimentere med forskellige aktiviteter eller scenarier, indtil I finder noget, der fungerer for begge parter. Mange feticher er “multisensoriske”. For mig betyder det, at fetichisten ofte brugere flere af sine sanser til at nyde fetichen. Udforsk hvad det kan at se på din fetich, lytte til den, dufte til den, smage på den og røre ved den.


At have en fetich behøver ikke at være underligt eller mærkeligt. Det er simpelthen en intens seksuel interesse for noget specifikt – det kan være alt fra fødder til lingeri! Når du udforsker disse interesser sammen, skal du sørge for, at kommunikationen altid er åben mellem partnerne, så alle føler sig respekteret under hele processen. Og hvis nogen på et tidspunkt siger nej, så respekter deres ønsker – sikkerhed og samtykke bør altid komme først, når du udforsker nye ting i soveværelset! Med disse retningslinjer i tankerne kan det at have en fetich være en utrolig fornøjelig oplevelse for alle involverede parter.

Info-symbol

Læs om min ydelse:
Terapi omkring Fetich

Her finder du mere information om hvad jeg kan hjælpe med i forhold til din eller din partners fetich.

Kunne du bruge en håndbog i feticher?

Så er det heldigt, at jeg er ved at skrive en. Dog kommer bogen til at ligge online i første omgang. For dig betyder det at du kan læse den med det samme. Eller rettere, det som er skrevet indtil nu. For jeg arbejder løbende på “bogen”. 

Samtidig indeholder den også verdens mest omfattende liste over feticher: www.fetishhandbook.com

(Sitet er både på dansk og på engelsk)